Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η Ελλάδα μέσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για το 2018

Greece – A 365 Day Destination:                                                                                       Νέα βραβεία για το βίντεο του ΕΟΤ

Συνεχίζονται οι βραβεύσεις για το βίντεο παραγωγής του ΕΟΤ, “Greece – A 365 Day Destination”, που τον περασμένο Απρίλιο απέσπασε δυο ακόμη βραβεία σε διεθνή τουριστικά φεστιβάλ και πέντε συνολικά σε οκτώ μήνες.

Το βίντεο του ΕΟΤ έλαβε το Χρυσό Βραβείο στο Τουριστικό Φεστιβάλ του Veliko Tarnovo της Βουλγαρίας - στην κατηγορία προωθητικών ταινιών (Promotional Film) – «για την παρουσίαση της Ελλάδας ως προορισμού όλο τον χρόνο», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου 2018.
Επίσης, το ίδιο βίντεο έλαβε το Αργυρό Βραβείο στο 11ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών στη Ρίγα της Λετονίας, 11st Riga Tour Film Festival και στην κατηγορία χώρας- τουριστικού προορισμού "Tourism Destination Country", ανάμεσα σε 220 συμμετοχές.

Το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας κ. Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος, μετέφερε χαιρετισμό της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουράκαι του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Τσέγα, στην εκδήλωση βραβείων στις 27 Απριλίου, καλώντας τους παρευρισκόμενους από όλο τον κόσμο να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την Ελλάδα και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου εκτός του καλοκαιριού.
Δείτε το βίντεο εδώ   https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=C1WD79vnUR4
Η ταινία του ΕΟΤ, έχει μέχρι στιγμής αποσπάσει πέντε διεθνή βραβεία σε διάστημα οκτώ μηνών, με αυτές τις δύο νέες διακρίσεις και προηγουμένως: Το Πρώτο Βραβείο Ευρωπαϊκού προορισμού 2017 του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών UNWTO ανάμεσα σε 23 υποψήφιες χώρες της Ευρώπης, στο σχετικό διαγωνισμό του ΠΟΤ, κατά τη γενική συνέλευση του Οργανισμού στο Τσενγκντού της Κίνας.
Το Ειδικό βραβείο στο Διεθνές Τουριστικό Φεστιβάλ του Ζάγκρεμπ, από τη Διεύθυνση του Φεστιβάλ, στην κατηγορία Τουριστική ταινίας διάρκειας έως 7 λεπτά που επελέγη ανάμεσα σε 48 ταινίες
Το Δεύτερο Βραβείο βίντεο Παγκόσμιου Τουριστικού Προορισμού- και Πρώτο στην Ευρώπη- του Διεθνούς Φεστιβάλ του Βερολίνου Golden City Gate, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB.

Πηγή: https://www.cnn.gr

Museums in Short 2018

Πρώτο βραβείο για δυο ελληνικά μουσεία


Δυο βραβεία για το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις συμμετοχές τους στον 5ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό του Museums in Short, που αφορά την παραγωγή σύντομων βίντεο από και για μουσεία.
Tο πρώτο βραβείο Museums in Short 2018 στην κατηγορία της προώθησης απέσπασε το βίντεο από το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με τίτλο «Tracing the footsteps of human society» («Εντοπίζοντας τα ίχνη της ανθρώπινης κοινωνίας»).
Αλλά και η δεύτερη ελληνική συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, το animation φιλμ από το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων «I am the Leon of Kythera» («Είμαι ο Λέων των Κυθήρων»), πήρε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού, μετά την ηλεκτρονική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού.
Δείτε το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=Lh0oMaZKeYw
Συνολικά, 49 μουσεία από 20 ευρωπαϊκές χώρες πήραν μέρος στον 5ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό Museums in Short.
Πηγή: https://tvxs.gr

Πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο για το Λύκειο Τυχερού Έβρου

Νοέμβριος 2018

Μαθητές του Λυκείου Τυχερού Έβρου κέρδισαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Youth  του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού #SaferInternet4EU, με την εφαρμογή που δημιούργησαν “Stay Safe Online” .

Η ανακοίνωση των νικητών έγινε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στο πλαίσιο του Safer Internet Forum που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Η Μαρία Σιώπη, ο Νεράντζης Τσεβίκς, η Θεοδώρα Βασιλειάδου, ο Νίκος Μυλωνάς και η Νατάσα Μακρή, διέπρεψαν και αναδείχθηκαν 1οι στην Ευρώπη, με την εφαρμογή-κουΐζ 20 ερωτήσεων που περιστρέφονται γύρω από την καθημερινή δραστηριότητα ενός νέου ατόμου στο διαδίκτυο. Ο χρήστης πρέπει να απαντήσει σύμφωνα με τη δική του συνήθη ηλεκτρονική συμπεριφορά. Η εφαρμογή πραγματεύεται τα ψεύτικα νέα, τον ηλεκτρονικό αποκλεισμό, την ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο, το online gaming κ.λπ.
Δείτε το βίντεο της εφαρμογής εδώ: https://youtu.be/-I4nh9S9nUA
Η  επίτροπος Mariya Gabriel μίλησε για το υπέροχο ταξίδι που πρόσφερε αυτός ο διαγωνισμός στους συμμετέχοντες από ολόκληρη την Ευρώπη και επεσήμανε το πόσο δημιουργική και αποτελεσματική μπορεί να είναι η εμπλοκή των νέων στην προσπάθεια προώθησης ασφαλούς και ποιοτικής χρήσης του διαδικτύου.
Ο  διαγωνισμός   #SaferInternet4EU έχει στόχο να προωθήσει την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την παιδεία στα μέσα, ενημερώνοντας παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για τις ευκαιρίες και προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου. Εξαγγέλθηκε τον περασμένο Μάιο από την  Επίτροπο Mariya Gabriel  η οποία τότε είχε επισημάνει και τον  ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας μετά από 20 χρόνια χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ προγραμμάτων για ένα καλύτερο διαδίκτυο.
Στο διαγωνισμό κλήθηκαν να συμμετάσχουν σχολεία από ολόκληρη την Ευρώπη  οι δημιουργίες των οποίων αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες της Ευρωπαικής Ένωσης και του οργανισμού INSAFE.
Η διάκριση ενός Ελληνικού σχολείου συνιστά μεγάλη επιτυχία καθώς ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος και ανάμεσα σε σχολεία που είχαν στη διάθεση τους πολύ προηγμένα μέσα. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή είχε λάβει το δεύτερο βραβείο στους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς για το θετικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο που είχε διοργανώσει την προηγούμενη χρονιά το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018.

Η Τήλος το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στη Μεσόγειο


SHUTTERSTOCK/ΦΩΤΟΓΕΣΩΤΕ

Το νησί των 400 μονίμων κατοίκων δέχεται 13.000 επισκέπτες το χρόνο και έχει μέσο πληθυσμό 3.000 άτομα το καλοκαίρι, ασκώντας πίεση στην παροχή ρεύματος.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής της ανεμογεννήτριας των 800 κιλοβάτ, το νησί της Τήλου θα γίνει το πρώτο στη Μεσόγειο που θα λειτουργεί αποκλειστικά με αιολική και ηλιακή ενέργεια.

Το νησί των 400 μονίμων κατοίκων δέχεται 13.000 επισκέπτες το χρόνο και έχει μέσο πληθυσμό 3.000 άτομα το καλοκαίρι, ασκώντας πίεση στην παροχή ρεύματος.



Τον Αύγουστο του 2018 οι τεχνικοί πραγματοποίησαν τις τελικές δοκιμές σε ένα ανανεώσιμο σύστημα το οποίο θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά και θα επιτρέψει στην Τήλο να λειτουργεί αποκλειστικά με μπαταρίες υψηλής τεχνολογίας που φορτίζονται από ανεμογεννήτρια και φωτοβολταϊκά. Ταυτόχρονα, στα κτίρια του νησιού τοποθετούνται «έξυπνοι μετρητές», οι οποίοι θα ελέγχουν τη συνολική κατανάλωση και την τάση του ρεύματος.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Τήλος θα είναι το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο «πράσινο» νησί στη Μεσόγειο και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το σχέδιο ως οδηγό για άλλα μικρά νησιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με περιορισμένη σύνδεση με το ηπειρωτικό δίκτυο. Η ΕΕ χρηματοδότησε σε μεγάλο βαθμό το έργο, παρέχοντας 11 εκατομμύρια ευρώ από το συνολικό κόστος των 13,7 εκατομμυρίων ευρώ.
Το έργο με την ονομασία TILOS έχει συντονιστή το Τμήμα Τεχνολογικού Τομέα του Πανεπιστημίου Πειραιά και 13 εταίρους από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ιδιωτική εταιρία EUNICE.
Για αυτό το έργο η Τήλος κέρδισε τον Ιούνιο του 2017 το πρώτο ευρωπαϊκό Βραβείο Βιώσιμης Ενέργειας (EU Sustainable Energy Awards) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Comission), αλλά και το πρώτο βραβείο κοινού.
Επί του παρόντος, η Τήλος λαμβάνει ενέργεια από ένα υποβρύχιο καλώδιο που ξεκινά στην Κω και περνώντας από τη Νίσυρο φτάνει στην Τήλο. Η παροχή αυτή δεν είναι πάντα αξιόπιστη και έχει αναγκάσει πολλές επιχειρήσεις να βασίζονται σε γεννήτριες ντίζελ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όταν αυτό ολοκληρωθεί, η Τήλος θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα για πέντε ώρες την ημέρα στην Κω.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Nίκησε και τον Ρότζερ Φέντερερ, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις Το 2012, ένας 13χρονος εκκολαπτόμενος πρωταθλητής...